Ervaringen van leerlingen en ouders

“Stralend ging onze dochter naar de eerste ponyrijles, na een tijdje op de wachtlijst te hebben gestaan. Tijdens een paar vakanties had ze wel eens op een pony gezeten en wist ze het zeker: Ponyrijden is wat ze wilde. Wat werd het wachten beloond! Bij Ponycentrum van Eck weten ze hoe je kinderen leert ponyrijden en hoe pony’s verzorgd moeten worden. Rijden vanuit de basisbeginselen, mooie houding en zit, respect voor de pony waarop je rijdt en leiderschap nemen. Iedere week weer op een van die leuke pony’s met elk hun eigen uitdaging. Altijd een leerzame les. Dit zijn geen standaard manegelessen, dit is Ponyrijden zoals het hoort.”

Marike Richters

 

“Bij Ponycentrum van Eck heb ik het zó naar mijn zin! Ik rijd er al 7 jaar en ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze. De vrijdagmiddag is voor mij altijd het hoogtepunt van de week. Je leert hier op een goede en leuke manier rijden, van beginner tot gevorderde. De lessen zijn variërend en Nicole komt vaak met nieuwe dingen. Het is nooit saai of eentonig en dat is wat het zo leuk maakt.”

Fee

 

“Superlatieven kom ik tekort als ik aan de paardencoaching van Nicole denk en de wijze waarop ze onze meisjes keer op keer weet te ontlasten van dingetjes die ze lastig vinden. Het is de liefdevolle synergie tussen Nicole en haar pony’s, die er voor zorgt dat zij zich voor haar en de pony open stellen, zodat ze los kunnen laten wat hen in de weg zit. Bij Nicole vinden kinderen een baken van rust, compassie en veiligheid. Het is een plek waar je alles mag zeggen en voelen zonder dat er een enkel oordeel geveld wordt. Hoe waardevol om op zo’n laagdrempelige manier kinderen te leren dat het veilig is om je gevoel te mogen uiten en dat de kracht in jezelf besloten zit. De pony liefdevol op de achtergond aanwezig. Nicole, die het kind leidt naar waar het kind zich sterk voelt in zichzelf. Alles mag er zijn, voelen, loslaten en leiderschap over jezelf hervinden. Hoe waardevol. Ik kan het werkelijk iedereen aanraden.”

Imke van Thiel

 

“Het is onmogelijk om in een paar zinnen uit te leggen wat er zo bijzonder is aan Ponycentrum van Eck. Ik kan er wel een boek over vol schrijven. De kleinschaligheid spreekt ons enorm aan, de manier waarop de kinderen altijd op een positieve manier benaderd worden en het plezier waarmee de lessen worden gegeven. De liefde voor de kinderen en de dieren spat er bij Nicole en haar ouders aan alle kanten vanaf. De lessen zijn niet alleen speciaal voor de kinderen, maar ook een feest voor de ouders die vanaf de kant meekijken.”

Jan Rein Hettinga